IMG_4080

Hexgårdens Ferri

För cirka två veckor sedan så satt vi i soffan, Fredrik och jag, pratade om en till vallhund. Vi kom rätt snabbt fram till att Hexgårdens kennel hade en kull som passade oss, linjemässigt och vad det gäller vårt krav på uppfödare. Det vi visste också var att det troligen fanns en tik kvar. Så efter lite funderande så tog vi kontakt med Zonja på Kennel Hexgården, och visst fanns det en tik utan spekulant. Det är Zonja som väljer vilken valp som hamnar hos vilken valpspekulant, allt för att försöka matcha ihop efter personligheter och hundligheter :-) så därmed finns det "ingen kvar"

Vi åkte ned till Hexgårdens, för att se om vi klickade med valparna. Det vi visste "på pappret" är att Ferris mamma är Gränsvallarens Storma och är samma kombination som vår Uma, och har vår Nellie som mamma. Både Uma och Nellie är hundar som vi gillar skarpt. Ferris pappa är Kelliegårdens Fox, hans linjer vet jag är bra på pappret och de har visat framtassarna på tävingbanorna inom vallning, bruks och lydnad. Ägaren till Fox har ett förlutet (hoppas hon hittar tillbaka) inom brukset, så det känns tryggt att hon vet vad "vi" vill ha, samt att hon har en kullsyster till Nellie. Det vi även önskar från en uppfödare är kennelträffar, gärna gemensamt MH och framförallt ett stöd och allt detta känns det som vi får hos Hexgården.

Vi klickade med valparna som, enligt Zonja, är en väldigt jämn kull. I kullen så är de en hane och tre tikar. Vi spenderade ett par timmar hos Zonja, hennes hundar och valparna, allt kändes verkligen super, så vi sa att, om vi fick, ville köpa en tikvalp. Och det fick vi! Nu var det bara frågan, vem skulle bli Ferri. Två av tikarna är mer trefärgade och en tik är mer lik mamma Storma och Uma. När vi sedan åkte hem, frågade vi varandra, vilken tik vi fastnat för och bägge kände mest för den lilla svartvita kopian. Ett par dagar senare ringde Zonja och sa att lilla Ferri hade blivit "döpt" och det blev den lilla kopian som vi bägge fastnat för.

Så idag så åkte Bettan och jag till Trollhättan och hämtade lilla Ferri. När vi kom fram så hittade pappa Fox i fårhagen :-)  När vi sedan kom in till valparna och Zonja öppnade valphagen så kastar sig Ferri in i min famn och JA, man bara smälter! 

Framtiden får utvisa vad Ferri ska få pyssla med, förutom putta på ulltussar. Uma är fortfarande min hund nr 1, så vi har inget bråttom och Ferri ska få hänga med på det mesta och utvecklas i sin takt, men en sak är säker, mitt hjärta har hon redan krypit in i med sin framåtanda, sitt go och samtidigt så himla rar och fin!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-