IMG_4080

Sparlåga

Det är inte mycket till träning nu, vi kör lite sporadiskt med spår, sök, lydnad och uppletande, inte så mycket planerat. Ferri växer och utvecklas, vi tar det väldigt lugnt, hon kan flera beteenden, men inget är döpt än, mer än vardagsorden som vid inkallning, hennes namn. Detta är första gången som jag inte riktigt börjar på en gång med valpen och det ska bli spännande att se hur detta går :-)

I mellandagarna så var vi på kennelträff i på Hexgården och jag tror alla blev charmade av lilla Ferri. Vi som åkte ner var Isabella som har en syster Ting (samma kombination som Ferri, fast kullen innan) och jag hade med mig Uma och Ferri. Vi åkte ned redan på lördagkväll och åt middag tillsammans med Ferris uppfödare, Zonja. Jag gillar Zonja mycket, hon är väldigt klok i träningen och har en härlig inställning till hundar och människor. På söndagen så började vi med att valla en sökruta, det roliga var att många som "bara" skulle med och valla rutan, blev kvar och körde första övningar i söket :-) Uma fick köra efetr lunchen och hon var het :-) tror vi njöt bägge två! Efter att Uma fårr köra så var det Ferris tur, hon fick göra lite första övningar i söket, leka med okänd männsika, både vuxen och en 10-åring, "mini-banan" och putta på lite får. hon finner sig oerhört lätt i nya miljöer och älskar verkligen alla människor, spelar ingen roll vems famn hon sitter i eller vem som klappar på henne, barn eller vuxen.

Nyårshelgen var det lugnt, vi var ute och såg till att hundarna fick aktivitet innan det brakade loss hemma med fyverkerier, men allt har gårr bra. Ferri fick fler sökövningar, nu med en okänd kille och det var inga som helst problem. Så är vår vardag, vi pysslar på med lite småövningar. 

Vad det gäller de vuxna hundarna så går de på sparlåga just nu vad det gäller träningen, men det blir fler långpromenader och fysisk träning istället.

Vad det gäller kurser och läger så börjar förfrågningar att ,komma in och året 2015 håller på att ta form, ser ut att bli ett spännande år :-)

God fortsättning!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-