IMG_4080

Ett härligt "problem"

Förra helgen så gjorde vi husvagnspremiär för iår och målet var elitspår i Filipstad. Fredrik och Sky skulle tävla både lördag och söndag, målet var att försöka få ett eller helst två bra resultat och kvala till SM i spår. Sky blev 10 år i April och Fredrik sa på fredagen: "detta blir hans sista tävlingar, ja om han inte kvalar in till SM förstås". 

Fredagkvällen tillbringades i gott sällskap på Filipstads Brukshundklubb, alltid lika  mysigt och trevlig.  

På lördagen var det samling klockan 07:00 i klubbstugan och Fredrik drog startnr 3 och skulle därmed få åka rakt ut i skogen för spår. Jag valde att stanna kvar vid klubben, dels för att det limsom aldrig gått bra för dem när jag varit med och dels för att rasta de andra hundarna. Efter ett tag får jag samtal från Fredrik, framspår och alla pinnar, phu! Första delen avklarad, sedan blev det en del väntan innan de andra ekipagen började bli klara och domarna kom tillbaka från skogen. Filipstad är duktiga på att få till många spår, så många får chansen att tävla. 

När Fredrik och Sky äntrade lydnadsplanen, stod jag och "tjuvkikade" i dörröppningen till klubbstugan, lydnaden såg riktigt fint ut :-)

Sedan var det straxt uppletande och jag satt i husvagnen och såg när de gick iväg, så jag smög mig ut ur husvagnen med en leksak, för att kunna ta emot dem när de kom tillbaka. När de då kom från uppletanderutan kunde jag inte se på Fredrik hur det hade gått, men de hade fått in fyra föremål!!

Slutsumman för dagen blev 628,5 poäng, cert och vinst, samt SM-KVAL i SPÅR :-) Så nu har vi ett litet problem med bilar i Malmö på SM,när vi bägge två har kvalat och i varsinn gren, för det känns rätt ondöigt med två bilar där nere, men det ska väl lösa sig! Härligt är det att kunna få visa upp en pigg och fräsch 10-åring, nu hoppas vi att det håller hela vägen i Malmö!

Ha det fint!
//
hanna

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-