IMG_4080

Fullt ös

Jag är en person som gillar och ha mycket omkring mig och jag gillar att hålla kurser, det  ger mig energi. Den senaste veckan har Fredrik och jag varit instruktörer på ett stort läger i Sala, vi hade varsinn lydnadsgrupp. Jätteroligt och en utmaning att hålla igång i fyra dagar, men samtidigt väldigt roligt. Jag hade en grupp med mestadels ekipage som tränar brukslydnaden. Ett gott betyg är att en av deltagarna, som vid presentationen uppger att denne "hatar att träna lydnad", hade deltagaren en plan efter kursen och verkar än så länge hålla sig till den ;-)

Diskussionerna kom upp ett flertal gånger om varför är det roligare att träna specialen än lydnaden? För min egen del handlar det om att jag vill se resultat i träningen, därför så sätter jag upp mål, oavsett om det är i lydnaden eller specialen. Sedan är det intressant att när ekipagen får störningsträning så blir det ofta mer "vi" mot "störningen" och en teamkänsla uppstår, istället för att hunden och föraren jobbar mot varandra. Detta tror jag är den stora skillnanden mellan specialen och lydnaden. När jag sätter upp delmål och slutmål så ser jag resultat, även på träningen och det sporrar mig.

Direkt efter lydnadslägret åkte jag vidare till Ställberg och hade fyra dagar med sökkurs. Ett härligt gäng med hundar som var/ är i olika utbildningsstadier. Vi har tränat väl och ätit gott, precis som läger ska vara. Så häftigt att se utvecklingen på hundarna och förarna, det ger otroligt mycket energi.  Vi fick vara i fina rutor, både kuperade och väldigt platta, var och en med sina egna utmaningar. Tycker det är häftigt när förarna vågar utmana, både sig och sina hundar, och uttrycket i ansiktet på förarna när hunden är så där duktig som de inte trodde att den kunde vara, det är glädje som instruktör.

På hemmaplan så har vi fått det härliga beskedet att allt är i sin ordning med anmälningarna till SM för Sky och Uma. Och glädjen tar inte slut där, Uma har blivit uttagen att få representera Sverige i sök på Nordiska Mästerskapet som går av stapeln 18-20 september i Stockholm: http://nom2015.sbkstockholm.se/

Må så gott!
 

-

-