IMG_4080

GMBK Grand Prix

I fredags så kopplade vi på husvagnen och drog till Göteborg-Mölndals Brukshundsklubb (GMBK) och deras stortävling, Grand Prix. Ferri var anmäld i lydnadsklass 1, precis fyllda 11 månader. Hon känns väldigt stabil, annars hade jag inte anmält henne, men jag behöver ha anmälda tävlingar med hundarna för att få kvalite i träningen och se utvecklingen. Det är alltid spännande att starta en ny hund på tävling.
Från början var det 27 hundar anmälda till klass 1, 15 kom till start. Vid lottningen så drog jag startnummer 14 tull oss, dvs, nästsist. Jag hoppades bara på att vi skulle få gå innan det blev alltför mörkt och skumt på planen.
Vi började med platsliggningen, när jag kopplade loss henne så la hon sig utan kommando. Senaste dagarna har jag lagt fokus på att hon ska lägga sig på första kommandot. Jag satte upp henne igen, då TL inte hade sagt att vi skulle lägga ner dem och därmed har momentet inte börjat. Jag hann precis få upp henne när TL beordade oss att lägga hundarna. Ferri låg fint, trots att hunden till höger om henne vödrade mot henne och kröp lite. Hjärtat slog hårt! Vi fick betyg 7 på platsen då domaren dömde att hon lagt sig i nan kommandot, samt att hon inte satte sig upp på första kommandot. Sådant som händer i bedömningssport. Tandvisningen var enligt domaren utmärkt.
Sedan blev det lite väntan, många duktiga hundar var inne. Klass 2, körde på planen bredvid och bakom oss hade vi klass 3 och elit (som var uppdelad på två ringar), så störningsmoment fanbs, helt klart. Jag gick in och fokuserade på att köra på och ge Ferri en go känsla på planen. Hon är väldigt tacksam, är jag glad är hon glad. I linförigheten kändes hon riktigt fin, hon var inte störd av planen bredvid. Hon kändes följsam och hade fin kontakt. I läggandet så bara flöt det på och fin inkallning, aningen snett sitt på avsluter. Ställandet gjorde hon fint, men satte sig före mitt kommando. Apporteringen var hon lite tveksam vid, men gjorde den bättre än jag hade förväntar mig. Hoppet va prickfritt.
Helhetskänslan var fantastisk och vi var verkligen i bubblan. Ferri kändes följsam och koncentrerad.
Betygen:
Platsliggning: 7
Tandvisning: 10
Linförigheten: 9
Läggande: 10
Inkallning: 9
Ställande 9
Apportering: 9
Hopp: 10
Helhet: 10 med kommentaren "lovande ekipage"
Totalt 178 poäng
Har gått runt hela helgen och myst över Ferris fina debut, känslan inför framtiden är go.
Igår så tittade vi på alla duktiga elipage som tävlade och jag blev rejält tävlingssugen. Vi fick möjligheten att träna i uppletanderutan efter att dagens tävlingar var klara och vi fick även köra i deras fina sökbana som 12 elithundar gått i. Väldigt fina legor. Tack gänget som figgade åt oss, grymt mycket värt. Uma kändes riktigt fin i söket, bra träning inför Nordiska nästa helg.
En hel del lydnad har vi hunnit med också, såklart, typ kasta 2 kg träapport, inte helt lätt.
Så nu är det bara hem och tvätta, träna och packa, för onsdagmorgon drar vi vidare till Uppsala och uppstart mrd landslaget inför Nordiska Mästerskapen

-

-