IMG_4080

Tävlingshelg

Vilken häftig tävlingshelg jag haft tillsammans med tjejerna :-)

Igår debuterade Ferri i lydnadsklass 2 på Hallsbergs BK. Vi kom cirka 30 minuter innan samling och klass 3 var igång. Innan klass 2 så skulle klass 1 köra sitt program, så vi hade gott om tid på oss. Ferri är inte en hund som man behöver värma speciellt mycket, jag ställde upp en ruta för att kunna belöna henne för att springa rakt in och bli still och i ärlighetens namn, så är jag nöjd om hon springer in och stannar, struntar i vilken position.

Vi hade blivit lottade startnr 2 av 4. Tycker att något som flera klubbar i vårt distrikt har börjat göra är att ha gruppmomenten sist, tycker det är kanon, men det blir lite större press på tävlingssekreteraren, men då får vi tävlande och publiken köpa lite fika och snacka under tiden vi väntar. 

När det så var dags för vårt program så hade jag värmt Ferri lite med lek och vändningar under fria följet. Hon är verkligen en häftig hund, hon gillar de sociala belöningarna bättre än godis och lek. När vi sedan skulle gå in så kom jag på att jag helt missat att träna på ingångar som börjar med ett fritt följ... Så hon fick gå i koppel och sedan kopplade jag loss en bit innan startpunkten och samlade ihop henne, fina tösen hängde med!

Betyg, (domarkommentar efteråt och min kommentar i kursivt)
Platsliggning: 10
Linförighet: 9, pos, hon var lite mer tittig än vanligt, men slarvig matte har helt missat att träna på att gå mot en ruta utan att skicka till den, men hon sorterade fint.
Läggande: 8,5, något sakta ner, håller med.
Inkallning: 9,5, tassar vid avslut, bra stabilitet, bra fart och aningen slarvig ingång.
Sändande med ställande: 8, lägger sig, helt ok, maxbetyg är 8 vid annan position.
Apportering: 7,5, slarvigt gripande, tappar, jajemen, när jag fick apportbocken så var det en smalare modell än någon vi tränat på, så det blev som det blev.
Fritt hopp över hinder: 9, extra kommando. Ferri har haft svårt att sätta sig på andra sidan, hon lägger sig gärna istället, så jag gjorde även ett handtecken.
Fjärrdirigering: 10, så snygg! Rejäla uppsitt och snabba lägganden! 
Helhet: 10 
Totalt 181,5 poäng och vinst! Duktiga lilla tjej! Hon är så häftig att tävla, hon bara gör och är jag glad så är hon glad!

Idag så ringde klockan 04:25... Troligtvis så har man väl något fel någonstans, men så är det;-) Uma och jag styrde på Hökensås camping och samling för söktävling. Mitt mål vara att ta kontroll över söket och uppletandet igen, vi blev lite kantstötta på Nordiska Mästerskapen (rapport kommer senare om det). Vi var två eipage i elitklass sök, jag drog startnr 2. Första ekipaget gick ut och levererade fina 10-10 på söket. När vi sedan gick in så hade jag fortfarande min "jävlaranamma" instinkt! Skickade först åt höger och jon drog framåt i rutan, jag var inte nöjd, ropade in henne och skickade om och hon väljer en annan väg, men fortfarande inte den jag sett ut, tar in henne och skickar igen och nu har hon föstått att det inte bara är hon i rutan. Sedan är hon så grymt bra hela rutan, hon gör lagom stora slag, superbra tryck i benen, rakt ur, och framåt, inte tt bakslag och inget tjafs! Hon gick så grymt bra! Betyg 10-10. Sedan blev det en trevlig väntan i skogen då högre och lägre hundarna skulle köra sitt sök. 

Tillbaka på klubben så var det lumch och sedan uppletande. 1:a ekipaget fixar in fyra föremål och fina 9,5 i betyg. Uma går in och hittar ett föremål på första skicket, sedan så fladdrar hon ut åt vänster, utanför rutan och ropar in henne och skickar och hon hottar ett föremål och får det 3:e i näsan påväg in. sedan hittade hon 4:e kort därefter, fick tiden från TL och den var 2:11 :-) hon tappade ett föremål påväg in, så betyg 9-9.

Sedan drog lydnaden igång och Uma var trött  huvudet och pigg i kroppen, ingen bra kombination. Totalen blev 587 poäng cert och vinst. Även om jag velat att vi fick lite högre poäng i vår jakt på poäng till SM 2016, så är jag nöjd med dagen, jag har fått tillbaka komtollen i skogen och därmed är vi inte lika kantstötta längre. Min sök- och uppletandehund är tillbaka <3 <3 <3   

-

-