IMG_4080

En "feelgood" weekend

Fredag till söndag har det varit hundträning konstant, både i teorin och i praktiken! En fantastiskt kickstart och komma igång. Så många kloka hundtränare på ett och samma ställe!

Vi började weekenden med att åka till Kungsörs hundarena för lydnadsträning tillsammans med Erica, Emma och Anna. Vid lunch så anslöt Else. så roligt att få till sig nya infallsvinklar på moment och problem som man liksom har kört fast i tillsammans med det ordinarie träningsgänget. Tränade Ferri större delen av dagen och det fanns bara en sak vi ska göra: GASA!! Matten blev svettig av att gasa gasa och Ferri svarade fint på träningen och sov som en stock i bilen. Jag blir glad i hundträningshjärtat när Ferri står utanför dörren till hallen och vill IN och börjar se lite galen ut! Me like!

Jag var även "modig" och tog in Uma för att visa fröken Emma hur vårt fria följ har ändrats och hej och hå, det har det! Känner att Uma har landat mer och mer i vårt fria följ att hon t.om. kan tas ifrån bilen och in på planen och inte vara tokhet. 

På fredagen så anslöt Heléne och Vinna, då vi skulle gå från inomhuslydnad till utomhus sök. Målet var att hinna med två pass sök per dag. Vi var ett härligt gäng som for ut i skogen på lördagsförmiddagen. Ferri har varit en slowstarter i söket, hon är, i motsats till  Nellie och Uma, en hund som vill vara nära i arbete och det har känts som om jag liksom får skakat av mig henne från mitt vänster ben. Men nu verkar vi ha hittat ett sätt som hon trivs med och växer av. Vi har kört påverkningar, utläggning av figuranter och bananer. I somras körde jag några markeringar med lösrulle och lill-klok som hon är, så såg hon ut som ett stort frågetecken hos figuranten när hon inte fick lösrulle, utan direktlek, så det vara bara att göra som hon ville, så vi slängde på lösrulle också och det var ju liksom inga problem:-) Tyvärr hade vi otur med att två hundar skadade sig under första passen på lördagen, så tråkigt! Ferri fick två sökpass på lördagen och Uma fick ett pass och hon var HET! Jisses, hon tog i från klorna!

På söndagen så hann jag ett pass med Ferri och ett pass med Uma. Samma sak här, blir så glad när Ferri bogserar in mig i sökrutan och nu jobbade vi med minnesträning och hon fick även två tomslag. Så som vanligt med Ferri, när poletten ramlar ner vad hon ska göra, så ramlar den ner ordentligt och vi får en utvecklingskurva som går rakt upp. Uma var ännu mer laddad än dagen innan, tjohej vad det gick! Hon tog i så hon nog sprängde sig i början av rutan och det är längesedan hon gjorde, flera år! Men roligt att hon är så laddad och bara kör!

Nu kom det mer snö, natten som var, så sökträningen läggs lite på vila, men just nu så har jag så mycket att ta in och analysera från helgen som varit att jag känner mig rätt nöjd!

Må så gott!
 

-

-